lördag 16 mars 2024

PC / Mac / Amiga Bigbox spelsamlarguide del 2

 

 PC / mac / amiga Bigbox spel  del 2 


Tänkte fortsätta pc o mac och nu med några amiga bigbox rariteter , samlarguide med en del 2 , jag har följt och sålt flera pc bigbox på tradera och har sett en ordentlig prisökning och intresseökning den senaste tiden , så dags för en del 2 av denna bigbox spelsamlarguide . 

Men vad är då big box ? Jo Detta är alltså datorspel som kom i stora pappkartonger under 80 och 90 talet , dessa spel tog otroligt mycket plats i bokhyllan men dom var riktigt snygga att titta på.

Ofta fick man kartor , reklam och manual i den stora boxen , vissa av dessa spel är numer ovanliga och kan gå för riktigt stora summor .

Jag Har samlat ett gäng av mina favoriter på Pc o Mac o amiga Bigbox och satt en ca summa vad dom är värda Kompletta  , baserat på snittpriser på nätet.

Mycket nöje.

PC Amiga och Mac Bigbox spelsamlarguide del 2  : 


Myulk  / pc o Mac smallbox 



Release  :  1997


Genre :   Äventyr /  strategi 

Värde Komplett :   1500 - 2000 kr

Svenskt spel som Utvecklades av Arla i samarbete med Vintergatan film o tv ab år 1997 , Ett mycket ovanligt spel att hitta komplett idag , Har endast hittat 2 st som båda har sålts på Tradera. 
- Enligt En trogen läsare av bloggen så köpte man spelet via en talong på baksidan av Mjölkpaketet . 



Pirates Gold  / pc Mac bigbox




Release  :  1993


Genre :   simulator / strategi  / äventyr 

Värde Komplett :   1000 - 2500 kr

Pirates Gold är remaken på orginalet som släpptes 1987 , Mycket Populärt bland samlare av Bigbox spel , Värde mellan 1000kr och uppåt . 




Maniac Mansion: Day of the Tentacle  / PC Big box 




Release  :  1993


Genre :    äventyr 

Värde Komplett :   1500 - 2500 kr

Day of the Tentacle är en fristående uppföljare till Maniac Mansion (1987), spelet som introducerade SCUMM-motorn och därmed peka-och-klicka-äventyrsgenren.  Ett mycket populärt spel ibland samlare , såldes ett ex. nyligen för över 1500kr på Tradera .


Moonstone / Amiga Bigbox  



Release  :  1991


Genre :   Äventyr 

Värde Komplett :   5000 - 11000 kr

Moonstone: A Hard Day’s Knight släpptes på amiga 500 1991 . Handlingen var fantasyinspirerad och kretsade kring ett gäng riddare som skulle återbörda en mystisk månsten till monumentet Stonehenge. Det som gjorde spelet unikt var våldet och blodet , Idag är spelet mycket eftertraktat av samlare , ett ex såldes nyligen ( mars 2024 ) på Tradera för över 5500kr . Det finns ex. som gått för över 10 000 kr på Ebay . 


 Heroes Of Might and Magic 3 / PC Bigbox 



Release  :  1999


Genre :   Äventyr /  strategi 

Värde Komplett :  3000 - 5000 kr

Heroes of Might and Magic III: The Restoration of Erathia, även känt som Heroes of Might and Magic III eller bara Heroes 3, Är det mest populära av Heroes of Might and Magic spelen och spelas fortfarande flitigt av inbitna fans. Ett ex gick nyligen för över 3500 kr på tradera , se bild.





Relaterade Artiklar :    Ovanliga och dyra Tv-spel 


Vi går igenom Ännu fler ovanliga Retrospel till flera olika konsoler , Värdet på spel till : Super Nintendo , Nintendo 64  , Sega Mega drive , Playstation , Nintendo NES  Commodore  64 .












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar